Jobchecker matcht werkgevers en werknemers

Nieuws van
Job­checker

Wetsvoorstel Platformwerken

Het wetsvoorstel is ingediend in december 2021 en moet nog worden goedgekeurd door het Europees Parlement. Wanneer dit gebeurt, is onduidelijk. Als er van de volgende criteria twee van toepassing zijn op een platformwerker, moet die eigenlijk in dienst genomen worden:

  • Het platform bepaalt de beloning.
  • Het platform bepaalt kledingvoorschriften.
  • Het platform houdt toezicht op de opbrengsten en kwaliteit van het werk, bijvoorbeeld met algoritmes.
  • Het platform beperkt de vrijheid van de platformwerkers door bijvoorbeeld sancties.
  • Het platform beperkt platformwerkers in het opbouwen van een klantenkring.

Het mentale welzijn van mensen die zogenoemd platformwerk doen, is slechter dan dat van mensen die dit werk niet doen. Daardoor zijn zij vaker uitgeput en weinig enthousiast over hun werk, zo valt op te maken uit onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Aan het onderzoek deden 3620 platformwerkers, zoals Uber-chauffeurs of maaltijdbezorgers, mee.

Al jaren ligt het platform werk (veelal met ZZPérs) onder vuur. Jobchecker heeft als missie het meest eerlijke en klantvriendelijke werkplatform van Nederland te zijn. Hierbij kunnen wij verzekeren dat er onder geen enkel omstandigheid prijsbepalende of vrijheidsbeperkende maatregelen van toepassing zijn, niet bij onszelf en ook niet bij onze opdrachtgevers. Heb je toch een negatieve ervaring dan horen we dat graag van jou uiteraard!