werken bij topwerkgevers

Werken op freelance, midlance of interim basis?

Eigen baas zijn kent vele voordelen. Als je voor jezelf aan de slag gaat heb je meer autonomie, vrijheid en kun je meestal zelf je uren indelen. Maar je komt ook voor veel keuzes te staan. Zo bestaan er verschillende constructies: je kunt gaan freelancen, midlancen maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om op interim basis te gaan werken.

Wat betekenen deze verschillende termen precies en wat zijn de belangrijkste voordelen van elke constructie?

Freelance werken

Als je als freelance recruitment partner bij Jobchecker aan de slag gaat, dan betekent dit dat je voor diverse opdrachtgevers gaat werven. Ook betekent het dat je met geen enkele opdrachtgever een vast dienstverband aangaat. In plaats daarvan neem je losse opdrachten aan (die je zelf verwerft of bestaande opdrachten binnen het platform) die door Jobchecker per plaatsing worden uitbetaald.

Je werkt over het algemeen dus op projectbasis voor meerdere opdrachtgevers (of opdrachtgevers van collega recruiters) en jouw verdiensten zijn op no cure no pay basis. Dit houdt in dat jouw inkomsten volledig afhankelijk zijn van het aantal plaatsingen. Een klein percentage van de plaatsing gaat naar Jobchecker voor de investeringen en de infrastructuur.

Deel je een kandidaat of opdracht met een andere collega recruiter dan maak je onderling afspraken over de verdeling van de fee of marge per plaatsing.

Naast de term freelancer wordt de term zzp’er in deze context ook vaak gebruikt. Zzp’er betekent letterlijk ‘zelfstandige zonder personeel’. Er is echter geen verschil tussen beide termen, als freelancer ben je immers ook een zelfstandige zonder personeel. Deze termen zijn dus inwisselbaar. In de volksmond wordt de term zzp’er wel iets vaker voor ambachtelijke beroepen gebruikt, terwijl de term freelancer dan weer vaker wordt gebruikt voor creatieve of kantoor beroepen. Maar voor de Kamer van Koophandel en voor de Belastingdienst betekenen ze dus precies hetzelfde.

Midlance werken

Jobchecker biedt ook de mogelijkheid tot deze relatief nieuwe werkvorm. Bij midlance werken heb je een dienstverband bij Jobchecker met een basis salaris aangevuld met een bonus per plaatsing.

Dit is een ideale opstap naar volledig freelance werken en geeft minder risico op terugval in inkomsten als het aantal plaatsingen tegen valt. Uiteraard is het minder voordelig als je veel plaatsingen realiseert.

Interim werken

Als iemand interim werkt, betekent dit dat hij of zij de functie tijdelijk vervult (het woord is afkomstig van het Latijn: ‘ad interim’ betekent ‘in de tussentijd’). Kenmerkend voor deze vorm van werken is dat het via een detacheringsbureau gebeurt. Dit is ook gelijk het belangrijkste verschil met freelance werken: een interim-professional staat, in tegenstelling tot een freelancer, wel degelijk bij iemand onder contract. Alleen is dat contract in dit geval met het detacheringsbureau (en is er dus geen dienstverband met de opdrachtgever). Dit betekent ook dat het salaris via het detacheringsbureau wordt uitbetaald.

Net als freelancers, werken interim-professionals vaak op projectbasis voor verschillende bedrijven. Zo werk je misschien enkele maanden voor het ene bedrijf, om vervolgens weer een half jaar voor een compleet andere opdrachtgever aan de slag te gaan. Een belangrijk voordeel is dat je, als interim-professional, over het algemeen ook doorbetaald krijgt als je eventjes geen werk hebt. Het is namelijk aan het detacheringsbureau om voor opdrachten te zorgen.

Dit is niet iets wat Jobchecker standaard aanbied voor een recruiter. Mocht jij tegen een opdracht aanlopen die ook op interim basis kan worden ingevuld en je zou deze opdracht zelf willen invullen dan kan Jobchecker wel als detachering partij optreden en zou je dus tijdelijk voor de duur van de opdracht in dienst komen bij Jobchecker.

Verschillen en voordelen

Het belangrijkste verschil noemden we al: een interimmer heeft meestal een vast dienstverband bij een detacheringsbureau en zijn of haar salaris wordt door dit bureau uitbetaald. Een freelancer werkt daarentegen met losse projecten en gaat geen dienstverband aan. Beide vormen van werken kennen om deze reden enkele voordelen.

De belangrijkste voordelen van freelance werken

  • Wanneer je freelance werkt heb je vaak nog een stuk meer autonomie dan wanneer je als interim-professional voor een detacheringsbureau werkt. Je hebt volledige vrijheid in het werk dat je doet: je kunt zelf de projecten uitkiezen en je hoeft geen opdrachten aan te nemen waar je weinig voor voelt. Bij Jobchecker kun je bovendien werken waar en wanneer je wilt.
  • Mogelijkheid tot onderhandelen. Omdat je volledig eigen baas bent, kun je zelf met potentiële opdrachtgevers over de voorwaarden en het tarief onderhandelen.

Maar deze voordelen brengen ook enkele nadelen met zich mee, zo kan het werk van een freelancer onzeker zijn en voor financiële stress zorgen. Ook kan het vermoeiend zijn om steeds je eigen opdrachten te moeten regelen. Als interim-professional is dit anders.

De belangrijkste voordelen van interim werken

  • Meer financiële zekerheid/stabiliteit. Omdat je als interim-professional vaak wel een dienstverband aangaat, kan deze vorm van werken voor wat meer financiële zekerheid zorgen. In periodes waarin er weinig werk beschikbaar is, krijg je als interim-professional meestal gewoon doorbetaald terwijl je dit als freelancer zelf moet opvangen.
  • Je hoeft niet zelf achter werk aan te gaan. Als interim-professional krijg je de opdrachten binnen via het detacheringsbureau. Dit kan een hoop stress en moeite schelen, zeker als je nog weinig ervaring hebt met het regelen van opdrachten.
  • Minder administratieve taken. Als freelancer moet je, omdat je volledig eigen baas bent, erg veel regelen. Er komen veel administratieve taken bij kijken, die door een interim-professional vaak niet hoeven te worden gedaan. Je kan hierbij wel worden ondersteund door Jobchecker, die overigens ook de facturatie faciliteert.
  • Wanneer je voor een detacheringsbureau werkt, doet deze de administratie vaak voor je, wat ook weer in tijd en moeite kan schelen.

Voor welke vorm je uiteindelijk kiest, hangt dus van je eigen prioriteiten af. Als je erg gesteld bent op autonomie, dan kun je het beste als freelancer aan de slag gaan en steeds werken aan verschillende opdrachten. Maar als je ook graag voldoende financiële zekerheid en continuïteit wilt, dan is werken als interim-professional of midlance partner misschien een betere optie. Klik hier voor meer informatie over werken bij Jobchecker als freelance of midlance recruiter. Voor andere functies bij opdrachtgevers kijk in de vacatures en filter op freelance/zzp of detachering.